ישנם שלושה מעדים בשנה בהם ניתן לגשת לבחינות לדיינות. במאמר זה נעסוק בשאלה מתי הם מועדי בחינות הסמכה לרבנות יורה יורה? ועוד בנושא… המשיכו לקרוא
לקראת הסמכה לדיינות או לרבנות יש ללמוד במסלול לימודים מיוחד הכולל את כל התכנים הרלוונטיים לאותה הסמכה. לרוב מדובר בלימודים ארוכים שנמשכים שש שנים ואפילו שמונה שנים כאשר המטרה היא להגיע אל מבחני ההסמכה של הרבנות הראשית ולעבור אותם בהצלחה. משם הדרך לעולם הרבנות – היתר "יורה יורה" או עולם הדיינות – היתר "ידין ידין" הדרך כבר סלולה.
התלמידים שעוברים את המבחנים בהצלחה. מקבלים תעודת הסמכה המונפקת על ידי הרבנות הראשית. מה שפותח להם שערים לעיסוק בתחומים תורניים שיש בהם שליחות קודש. מומלץ לגשת לבחינות לאחר לימודים והכנה מקדימה בקורס רבנות.
מתי מתקיימים מבחני ההסמכה לרבנות 'יורה יורה'?
מועד א׳ | מועד ב׳ | מועד ג׳ |
בחודשים אדר – ניסן | בחודשים תמוז – אב | בחודשים תשרי – חשוון |
אופן ההרשמה לבחינה כמו גם זמני הבחינה המדויקים מופיעים בלוח הבחינות באתר הרבנות הראשית שמתפרסם מעת לעת. להגשת בקשה לחצו כאן »
מי יכול לגשת למבחנים להוראה או לדיינות
ישנם סוגי זכאות שונים כאשר כל תלמיד אמור להיבחן בהתאם לזכאות אותה הוא רוצה לקבל. בכל מקרה עבור כולם ישנם שלוש בחינות שהם חובה כאשר על הזכאויות השונות יש בחינות נוספות בהתאם כפי שנפרט להלן.
שלוש בחינות החובה הם על הנושאים – שבת, נידה ואיסור היתר. בנוסף יש את חובות הלימוד הבאות בהתאם לסוגי הזכאות הרצויים.
- תעודת "יורה יורה" – נדרש לעבור 6 בחינות כדי לקבל תעודה.
- תעודת רב שכונה – נדרש לעבור 6 בחינות כדי לקבל תעודה.
- תעודת לרב מושב – נדרש לעבור 6 בחינות כדי לקבל תעודה.
- תעודת לרב אזורי – נדרש לעבור 9 בחינות כדי לקבל תעודה.
- תעודת לרב עיר – נדרש לעבור 11 בחינות וריאיון בפני הועדה לרבני עיר. בכל מקרה הרישיון למתן תעודת הכשירות לרב עיר ניתנת בכפוף לאישור מועצת הרבנות הראשית לישראל.
למידע נוסף על בחינות הסמכה לרבנות »
מה עושים לאחר המבחן?
בגדול, לאחר שאתם עוברים את המבחן בהצלחה. אתם יכולים להגיש את הבקשה לקבלת תעודת ההסמכה הרצויה.
נבחן שעמד בכל הבחינות למטרה עבורה הוא נבחן, כמו למשל מבחן הסמכה לרב עיר. צריך להגיש את הבקשה לקבלת תעודת ההסמכה. אחרי שהוא מגיש את הבקשה מזמנים אותו לראיון מול חברי וועדת העיר. שם הוא עובר מבחן שנערך בעל פה בפני וועדת רבני העיר. כאשר הם מעבירים את ההמלצות שלהם לעניין הענקת כושר לרב עיר. וזה מועבר לדיון במועצת הרבנות הראשית בישראל.
מה נכלל במבחן שנערך בעל פה?
ישנם שני חלקים עיקריים עליהם חשוב להתכונן לקראת המבחן שנערך בעל פה מול ועדת רבני העיר הרלוונטית.
- ידעה מקיפה בחלקי השולחן ערוך, יורה דעה ואורח חיים.
- חידושי הלכה של התלמיד בנושאים הלכתיים.
מחלקת הבחינות של הרבנות הראשית לכל שאלה או נושא – מחלקת הבחינות רבנות הראשית מציעה את המענה המושלם לכל מה שקשור למבחנים, המועדים והתכנים הרלוונטיים אליהם ואיתם צריך להתכונן.
אולי יעניין אתכם לקרוא: